10 (inte så smickrande) egenskaper hos någon med borderline


  1. Bristen på empatiborderlinemänniskor skiljer sig mycket från andra människor eftersom de saknar mycket sådana känslor som empati, förtroende och förlåtelse. De vet också mycket bra hur man använder andras sårbarhet. De skadar andra människor utan att ens tänka.
  2. Manipulerande – Sådana människor är hänsynslösa när det gäller manipuleringar. Andra människor manipulerar någon annan omedvetet eller för att få några fördelar, medan borderlinemänniskor gör det bara för att de njuter av själva processen.
  3. Oansvariga och impulsiva – borderlinemänniskor är ofta inkonsekventa i sina handlingar. De tror att de saker de vill ha är mycket viktigare än det andra människor vill ha. Och du kan aldrig få dem att stå upp för sina misstag eller misslyckanden. De kommer alltid att försöka skylla dig för sina egna misstag i försök att stressa och knäcka dig.Borderline-psychopat

  4. Narcissister – Borderlinepersonligheter är narcissister på ett mycket dåligt sätt. De är säkra på att de är överlägsen andra som de inte bryr sig om. Och oftast är det bara en illusion. Men om en borderlinepersonlighet verkligen är begåvad så kan de uppnå resultat.
  5. Patologiska lögnare – Ljugande är väldigt enkelt för sådana människor. De är inte bara tvåfasade – de har många ansikten. I de flesta fall matchar deras handlingar inte deras ord. De ljuger för alla utan bra skäl, och de försöker inte ens att gömma sig.
  6. Falsk och ytlig charmborderlinepersonligheter kan vara extremt charmiga. Många inser inte att detta är en bedrägeri. De smickrar mycket bra, och de kan ge ett fantastiskt 30-minuters tal som alla kommer att lyssna på med intresse. Men hoppas inte på ett uppriktigt samtal.
  7. Brist på ånger – Borderlinemänniskor tycker att beteenderegler, moral, etikett ochen hel del andra lagar är onödiga regler. De förstår inte poängen i dessa regler, så de stjäl, bryter körregler och bedrar andra människor utan att känna sig skyldiga. 
  8. Utråkade och det ständiga sökandet efter spänningborderlinepersonligheter behöver ständigt en spänning i sina liv. De är uttråkade. De kan förolämpa andra människor och göra något väldigt dåligt när de söker efter spänning och liknande känslor. De lockas till stress.
  9. Agressivitet och mobbande – De första tecknen på mobbning kan märkas i skolan. borderlinepersonligheter är vanligtvis de som initierar mobbning. När de växer upp börjar de attackera sina kollegor eller grannar. Mjuka människor som inte kan slåss tillbaka är borderlines vanliga offer. Borderlinepersonligheter mobbar gärna också människor som de avundar.
  10. Makttörstande – Makt är deras dröm. Alla borderlinepersonligheter önskar makt. Och det handlar inte om rättvis makt. Det handlar om odelad parasitisk auktoritet. De älskar det när de kontrollerar alla och allt. De söker alltid efter att göra andra människor beroende av dem så att de sedan kan använda detta för att kontrollera dem.
Borderline
Borderline

Ofiltrerade glasögon

Man kan ta på sig olika glasögon när man tittar på människor med Borderline. Man kan ta på sig de positiva glasögonen och måla upp en bild där saker och ting inte är så destruktiva och där framtiden är ljus och botemedel finns och baksidan av sjukdomen inte är så hemsk.

Sedan kan man också ta på sig de mörka glasögonen och måla upp en bild av en verklighet som inte alltid är så rolig och där människor farit illa och många blivit offer och mår dåligt.

Ovan filter och glasögon är av den lite mörkare sorten. Det är ett par glasögon som jag har på mig de gånger när jag mår dåligt och känner hopplöshet och sorg över den situation som jag har hamnat i.

Det är ett filter som man skulle vilja att de som inte lever med någon med Borderline kan ta på sig ibland för att förstå hur det kan vara när det är mörkt och ljuset har försvunnit. De gånger man skulle vilja säga till alla att detta är på allvar, detta är ingen lek. Att bortom allt hopp om läkemedel, mediciner och terapier så finns det anhöriga som lider och mår dåligt och till och med dör. Det finns verkliga offer även bland anhöriga till galenskaperna i denna sjukdom. Det är många gånger jag har frågat mig själv – med dessa glasögon på – om dessa människor ens borde få gå lösa i vårt samhälle.

Ibland gör det ont. Ibland så ont att man inte vet om man orkar eller vill fortsätta leva.

Recent Content